Parkour de Nuit

Jag har inte skrivit om parkour på evigheter så det kändes som det var dags.

I måndags så testade vi ett sätt att träna som vi inte kört tidigare med Parkour Akademin. Vi försökte testa en gång tidigare förra sommaren men med tre deltagare blev det inte mycket att heja för. I måndags däremot hade vi 19 pers vilket gjorde det hela till en grymt häftig grej.

För er som är oinsatta så innebär den här typen av träning att hela gruppen rör sig samlat, oftast på ett led och följer en förutbestämd eller improviserad rutt utan avbrott. Fokus ligger på balans och precision, gaska lite explosivitet då det lätt kan bli på bekostnad av kontroll. Alla rörelser utförs med fullständig kontroll och i tystnad. Tysta fotsteg, inget prat. Träningen utförs under mörker för att minimera olika störande moment som andra människor, trafik och för att ge en mer avslappnad stämning som mörkret kan ge. Alla är vitklädda för att vara så synliga som möjligt, både för biltrafik men också för fotgängare som då lättare inser att det är något uppstyrt och seriöst som händer.

Träningen i sig gick jättebra för att vara första gången även om det självklart fanns förbättringar att göra. Det som kunde förbättrats mest var nog gruppindelningen, som var inexistent i det här fallet. Alla rörde sig i en grupp, vilket iofs såg väldigt bra ut men försvårade kommunikation rörande t.ex. vilken väg som skulle följas förbi ett visst hinder.

Tyvärr har jag inga bilder av den enkla anledningen att jag ledde hela grejen och hade inte riktigt tid att gå åt sidan och fota. Vi måste fota/filma en sån här träning senare för det såg verkligen riktigt läckert ut. Tills dess får ni nöja er med originalet från Lisses. David Belle leder förstås träningen och det går att känna igen flera av traceurerna om man tittar noga.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0